Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інспектори Держпраці не допоможуть повернути заробіток, якщо особа працювала неофіційно

Реклама

В Східному міжрегіональному управлінні Держпраці відреагували на скаргу та запитанням, що робити працівнику, якщо ФОП не виплатив зарплату під час роботи без офіційного працевлаштування.

Інспектори праці відмітили, що законодавство про працю регулює трудові відносини працівників усіх підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Натомість відносини без оформлення трудових відносин регулюються лише особистими законами роботодавця та його розсудом.

Тож доводити факт трудових відносин та отримати свій заробіток можна лише в судовому порядку.

У разі не оформлення трудових відносин працівник позбавлений будь-яких гарантій на безпечну та здорову працю, своєчасну виплату зарплати, надання відпусток, виплат в разі хвороби, нещасного випадку та професійного захворювання, виплат по безробіттю, та у подальшому як наслідок пенсії.

Починаючи із 1 липня 2022 року Держпраці розпочали повномасштабну інформаційну кампанію «Виходь на світло!», якою закликає всіх роботодавців працювати в рамках закону, а працівників бути не байдужими до себе та не ставати добровільно жертвами не задекларованої праці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини