Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вартісний поріг для застосування процедур закупівлі пропонують суттєво підвищити

Реклама

В Україні відбувається зростання як споживчих цін, так і цін виробників промислової продукції. Водночас у Закон України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 р. № 922-VIII відсутня норма, яка б надавала можливість пов'язати щорічний рівень інфляції з вартістю предмету закупівель, до якої застосовуються процедури публічних закупівель.

Вказана неврегульованість ускладнює публічні закупівлі як у цілому так і спрощені закупівлі, бо товари, роботи та послуги, які можна було закуповувати у 2016 році (на час прийняття Закону № 922) за спрощеною процедурою, не можливо закупити у тому самому об'ємі вже у 2022 році саме через значне зростання цін.

Саме тому група нардепів зареєструвала законопроект № 7624 від 02.08.2022 року, який спрямований на актуалізацію вартості предмету закупівель, до яких будуть застосуватися процедури публічних закупівель.

Пропонується підвищити:

- із 50 тис. грн до 200 тис грн поріг для застосування спрощеної закупівлі;

- із 200 тис. грн до 500 тис. грн - для застосування процедур закупівлі при придбанні товарів (послуг);

- із 1,5 млн. грн до 3 млн. грн - для процедур закупівлі при придбанні робіт.

Ексклюзивна пропозиція LIGA360:Бухгалтер - 2 за ціною 1! Купуєте рішення LIGA360 - обираєте ще одне у подарунок. Дізнайтеся про акційну пропозицію серпня за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини