Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли і як перевіряють неподання або несвоєчасне подання податкових декларацій – ДПС

Реклама

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків пояснило, яку перевірку проводять та у які строки у разі неподання або несвоєчасного подання податкових декларацій.

Своєчасність подання податкових декларацій (розрахунків) є предметом камеральної перевірки. Її проводять посадові особи органу ДПС без будь-якого спеціального рішення керівника (його заступника або уповноваженої особи) такого органу або направлення на її проведення. Податкова звітність в ході камеральної перевірки вивчається суцільним порядком. При цьому згода платника податків на перевірку та його присутність під час камеральної перевірки не обов'язкова.

Камеральну перевірку податкової декларації або уточнюючого розрахунку проводять упродовж 30 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку їх подання, а якщо такі документи були надані пізніше, - за днем їх фактичного подання (п. 76.3 ПКУ).

Гаряча пропозиція серпня для антикризової команди! Придбай 5 робочих місць у LIGA360 всього за 5000 грн/міс. Дізнайся переваги за посиланням.

Документальну позапланову перевірку здійснюють, якщо платник податків не подав в установлений законом строк податкову декларацію, розрахунки, звітність для податкового контролю за трансфертним ціноутворенням відповідно до п. 39.4 ПКУ, якщо їх подання передбачено законом (пп. 78.1.2 ПКУ).

Камеральні податкові перевірки податкових декларацій з ПДВ та уточнюючих розрахунків до них за звітні податкові періоди:

- лютий, березень, квітень, травень 2022 року - розпочинаються на наступний день після 20 липня 2022 року та завершуються не пізніше 20 вересня 2022 року;

- червень, липень 2022 року - розпочинаються на наступний день після 20 серпня 2022 року та завершуються не пізніше 20 жовтня 2022 року.

Подані уточнюючі розрахунки до податкових декларацій з ПДВ за звітні податкові періоди до лютого 2022 року перевіряють у строк, визначений п. 69 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ для звітного періоду, на який припадає день подання такого уточнюючого розрахунку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини