Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оприлюднення фінзвітності разом із аудиторським звітом відтермінували на час війни

Реклама

В період воєнного стану або стану війни, а також ще 3 місяці після його припинення чи скасування особи, відповідальні за своєчасне і у повному обсязі подання та оприлюднення фінзвітності, звільняються від відповідальності за порушення строків оприлюднення річної фінзвітності та річної консолідованої фінзвітності разом з відповідними аудиторськими звітами, звітом про управління, консолідованим звітом про управління, звітом про платежі на користь держави та консолідованим звітом про платежі на користь держави, складення та оприлюднення яких передбачено законодавством.

Це передбачає Закон України від 19.07.2022 р. № 2436-IX, який діє із 10.08.2022 року.

Також юрособи, які відповідно до законодавства зобов'язані оприлюднити річну фінзвітність та річну консолідовану фінзвітність разом з відповідними звітами, оприлюднюють таку звітність у повному обсязі згідно із законодавством упродовж 3 місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неоприлюднення.

Роз?яснення з “гарячих тем” бухгалтерського обліку є в LIGA360:Бухгалтер. Зміни оподаткування й бухобліку, податкові зобов?язання під час війни, особливості подання звітності - всі документи подано зручними блоками й систематизовано. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини