Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС пояснила порядок виправлень сум ЄСВ в уточнюючій об’єднаній звітності

Реклама

ДПС звернула увагу на алгоритм, за яким у розділі І податкового розрахунку з типом «Уточнюючий» проводять коригування сум ЄСВ у зв'язку з виправленням помилок.

Якщо потрібно провести коригувань сум ЄСВ у зв'язку з виправленням помилок у розділі І податкового розрахунку з типом «Уточнюючий», тоді заповнюють такі рядки:

- рядок 4 «Донараховано та/або доутримано єдиного внеску у зв'язку з виправленням помилок, допущених в попередніх звітних періодах, усього (р. 4.1 + р. 4.2 + р. 4.3)»,

- рядок 4.4 «Донараховано єдиного внеску у зв'язку з виправленням помилки, допущеної в попередніх звітних періодах за найманих працівників, призваних під час мобілізації на військову службу до Збройних Сил України, які не отримували доходи у вигляді грошового забезпечення»;

- рядок 6 «Сума на яку зменшено суму нарахувань та або утримань з єдиного внеску у зв'язку з виправленням помилки, допущеної в попередніх звітних періодах, усього (р. 6.1 + р. 6.2 + р. 6.3)»;

- рядок 6.4 «Зменшено суму нарахувань з єдиного внеску у зв'язку з виправленням помилки, допущеної в попередніх звітних періодах за найманих працівників, призваних під час мобілізації на військову службу до Збройних Сил України, які не отримували доходи у вигляді грошового забезпечення».

Заповнюють податковий розрахунок з типом «Уточнюючий» при коригуванні сум ЄСВ на підставі даних додатка 1 до такого розрахунку з використанням типів нарахувань 2 та 3.

При цьому заголовна частина такого розрахунку повинна містити обов'язкові реквізити, визначені в рядках 01 - 05 та у рядку 031 для платників ЄСВ, а також інформацію про додатки, у яких буде проводитись коригування, та їх кількість, що визначені в рядку 06.

Проте додатки, інформацію щодо яких не коригують, у рядку 06 не вказують та відповідно не подають.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.04.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Роз?яснення з “гарячих тем” бухгалтерського обліку є в LIGA360:Бухгалтер. Зміни оподаткування й бухобліку, податкові зобов?язання під час війни, особливості подання звітності - всі документи подано зручними блоками й систематизовано. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини