Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Cпрощено порядок подання інформації про кінцевих бенефіціарів — Рада ухвалила Закон

7 вересня 2022, 09:10
912
0
Реклама

Парламент 06.09.2022 р. ухвалив важливий для початку переговорів про вступ України до Європейського Союзу Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення порядку подання інформації, необхідної для проведення фінансового моніторингу» (проект від 08.07.2022 р. № 6320).

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив, що прийнятий Закон забезпечує повну прозорість кінцевих власників (бенефіціарів) юридичних осіб. А це - контроль за відмиванням грошей за стандартами FATF.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Водночас Закон запроваджує спрощену процедуру подання інформації про кінцевих власників (бенефіціарів), в тому числі електронним шляхом, скорочує перелік юридичних осіб, які подають відомості, та скасовує вимоги нотаріального засвідчення копій документів.

Руслан Стефанчук зазначив, що всі ці нововведення значно спрощують надання інформації, необхідної для проведення фінансового моніторингу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини