Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкові перевірки у сфері ЗЕД: як штрафують і за що

7 вересня 2022, 15:40
1398
0
Реклама

У ДПС повідомили, що низкою суб'єктів господарювання було порушено строки розрахунків при здійсненні зовнішньоекономічних операцій.

При цьому за результатами контрольно-перевірочних заходів донараховано 206,9 млн грн пені.

Контролери нагадали, що податковими органами поновлено проведення зупинених позапланових перевірок та розпочаті нові перевірки платників податків, по яких отримано інформацію про порушення граничних строків надходження товарів за імпортними операціями та/або валютної виручки за експортними операціями. Це передбачено Законом України від 12.05.2022 р. № 2260-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану».

Не грай в "російську рулетку" зі своїм бізнесом! Контролюй зв?язки, репутацію в медіа та знай актуальні вимоги законодавства - з рішенням LIGA360. Тільки у вересні отримай 5 робочих місць за 5000 грн/міс.

Він надає право з 27.05.2022 р. органам ДПС проведення документальних позапланових перевірок платників податків, за якими отримано податкову інформацію, що свідчить про порушення валютного законодавства в частині дотримання граничних строків надходження товарів за імпортними операціями та/або валютної виручки за експортними операціями.

Основним питанням валютного нагляду в ДПС залишається організація і проведення документальних перевірок з питань дотримання граничних строків розрахунків за здійсненими зовнішньоекономічними операціями, у тому числі і на підставі отриманих від НБУ повідомлень про порушення суб'єктами господарювання граничних строків розрахунків у сфері ЗЕД.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини