Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни у виправленні помилок в листках непрацездатності: проект наказу

15 вересня 2022, 10:30
616
0
Реклама

На сайті профспілок опубліковано проєкт наказу МОЗ, Мінсоцполітики та Фонду соцстраху, який передбачає внесення змін до Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності (далі - Інструкція).

Зміни торкнуться, зокрема, виправлення помилок, допущених у листках непрацездатності.

Інструкцію планують доповнити положеннями щодо виправлення помилок у листках непрацездатності особами, які тимчасово втратили працездатність і внаслідок проведення бойових дій не можуть звернутися до того ж закладу охорони здоров'я з метою виправлення помилки у вже виданих їм листка непрацездатності.

Кадровий облік без рутини! Придбай рішення LIGA360 для HR-менеджерів й кадровиків - економ робочий час. Деталі за посиланням.

Так, на період дії воєнного стану та протягом трьох місяців з дня його припинення або скасування у випадках особистого звернення пацієнта, на ім'я якого видано бланк листка непрацездатності, стосовно виправлення помилок в раніше виданому бланку листку непрацездатності, рішення про виправлення приймає лікарсько-консультативна комісія закладу охорони здоров'я, а за її відсутності - керівник закладу за місцем перебування пацієнта (або за місцем отримання медичної та/або реабілітаційної допомоги) за дотримання наступних умов:

1. Якщо пацієнт не може звернутися до закладу охорони здоров'я, лікарем якого було видано бланк листка непрацездатності, у зв'язку з розташуванням такого закладу в районі проведення воєнних (бойових) дій, або перебуванням у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), чи припиненням діяльності внаслідок обставин непереборної сили;

2. Помилки виправляються головою лікарсько-консультативної комісії з урахуванням пп. 3.3 п. 3 та пп. 4.5 п. 4 Інструкції.

3. Виправлення помилки можливе лише в таких графах листка непрацездатності:

- «прізвище, ім'я, по батькові непрацездатного» - за умови внесення змін не більше ніж на 35 % букв кожного слова;

- «місце роботи: назва підприємства, установи, організації»;

- «причина непрацездатності» - за наявності первинної облікової медичної документації.

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано у рішенні LIGA360:Бухгалтер. Замов рішення прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини