Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ще одна категорія чоловіків отримала право на демобілізацію — Рада прийняла Закон

21 вересня 2022, 11:25
8736
0
Реклама

20 вересня Верховна Рада прийняла законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обов'язок та військову службу» щодо додаткових підстав звільнення з військової служби під час воєнного стану» № 7678 від 17.08.2022 р.

Не грай в "російську рулетку" зі своїм бізнесом! Контролюй зв'язки, репутацію в медіа та знай актуальні вимоги законодавства - з рішенням LIGA360. Тільки у вересні отримай 5 робочих місць за 5000 грн/міс.

Нагадаємо, що наразі згідно чинного законодавства чоловіки, які мають трьох дітей, не підлягають мобілізації. Однак ця норма не спрацьовує у тому випадку, якщо батько вступив до лав ЗСУ, а третя дитина народилася вже після цього. За вказаних обставин чоловік не має права на демобілізацію.

Прийнятий законопроєкт розширює коло підстав для демобілізації. Він передбачає, що додатковою підставою для звільнення з військової служби під час воєнного стану стає наявність у військовослужбовця трьох і більше дітей віком до 18 років.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Також читайте:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини