Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд стягнув податковий борг на 1,2 млрд грн із рахунків фінустанови

Реклама

В ДПС повідомили про рішення Окружного адміністративного суду м. Києва, яким підтримано позицію ГУ ДПС у м. Києві у справі № 640/3589/20 щодо стягнення боргів у розмірі майже 1,2 млрд грн.

Спробуйте VERDICTUM в LIGA360. Аналізуйте тексти судових рішень, формуйте аргументи. Деталі за посиланням.

В цій справі суд прийшов до висновку, що заявлена сума узгоджена та є податковим боргом відповідача перед бюджетом, який ним не сплачений, та підлягає стягненню з рахунків у банках, що обслуговують такого платника податків.

При цьому, як встановлено судом, відповідач є фінансовою небанківською установою, яка здійснює діяльність щодо переказу коштів у національній валюті без відкриття рахунків.

Тож кошти, що перебувають на рахунках відповідача, не можуть вважатись вкладом або депозитом, оскільки останній не є банківською установою.

Тому суд не вбачає наявність заборони використання коштів, що перебувають на рахунках відповідача, в якості джерела погашення податкового боргу платника податків.

Замов LIGA360 та отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини