Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антикорупційні декларації у 2022 році доведеться подавати: зареєстровано законопроект

Реклама

В Раді з'явився законопроект № 8071 від 23.09.2022 року, який направлений на обов'язки осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у сфері протидії корупції.

Ним пропонують, зокрема:

1) особи, які у 2022 році не подали декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та/або повідомлення про суттєві зміни у майновому стані чи про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента, подають таку декларації та повідомлення не пізніше 60 календарних днів з дня набрання чинності цим законопроектом. Суб'єкти декларування, які у визначений строк не подали відповідну декларацію та/або повідомлення, у зв'язку з виконанням завдань в інтересах національної безпеки і оборони України, безпосередньою участю у веденні воєнних (бойових) дій, перебуванням в районі проведення воєнних (бойових) дій та/або на тимчасово окупованій території, іншими обставинами, спричиненими військовою агресією, не підлягають притягненню до відповідальності за несвоєчасне подання такої декларації та відповідних повідомлень;

2) організація проведення спеціальної перевірки, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції», а також перевірки, передбаченої Законом України «Про очищення влади», стосовно осіб, призначених у період дії воєнного стану та щодо яких такі перевірки у цей період не проводилися, здійснюється упродовж 90 календарних днів з дня набрання чинності цим законопроектом. Це не стосується випадку звільнення такої особи до дня набрання чинності вказаним законопроектом або закінчення проведення зазначених перевірок під час дії воєнного стану; або упродовж 30 календарних днів з дня, коли особа приступила до виконання своїх посадових обов'язків, які вона тимчасово не виконувала у зв'язку з виконанням завдань в інтересах національної безпеки і оборони України, безпосередньою участю у веденні воєнних (бойових) дій, перебуванням в районі проведення воєнних (бойових) дій та/або на тимчасово окупованій території, іншими обставинами, спричиненими військовою агресією Російської Федерації. У разі якщо особа, яка під час дії воєнного стану призначена на посаду, яка передбачає зайняття відповідального або особливо відповідального становища, або посаду з підвищеним корупційним ризиком, не пройшла спеціальної перевірки, така особа звільняється з відповідної посади.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини