Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Придбали для передання в оренду самокати, велосипеди, дрони – повідомляйте ДПС за ф. № 20-ОПП

Реклама

Головне управління ДПС у Львівській області відповіло, як подавати ф. № 20-ОПП у разі придбання/здавання в оренду самокатів, велосипедів, безпілотних літальних апаратів.

В повідомленні про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за ф. № 20-ОПП вказують інформацію про всі об'єкти оподаткування, що є власними, орендованими або переданими в оренду.

Графу 3 «Тип об'єкта оподаткування» розділу 3 «Відомості про об'єкти оподаткування платника податків» ф. № 20-ОПП заповнюють відповідно до рекомендованого довідника типів об'єктів оподаткування.

При поданні повідомлень за ф. № 20-ОПП застосовують принцип укрупнення інформації, який передбачає групування об'єктів оподаткування за ознакою їх однотипності.

Водночас цей принцип не застосовується при наданні інформації про об'єкти, зокрема, рухомого майна, які підлягають реєстрації у відповідному державному органі з отриманням відповідного реєстраційного номера.

Придбавши/передавши в оренду самокати, велосипеди, безпілотні літальні апарата (дрони, квадрокоптери), які безпосередньо пов'язані з господарською діяльністю, та враховуючи, що такі об'єкти знаходяться/зберігаються у приміщеннях платника податків (склади, гаражі, магазини, місця зберігання тощо), достатньо повідомити орган ДПС про такі місця зберігання як про об'єкт оподаткування.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини