Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можливо сплачувати ЄСВ за інших платників: пояснення ДПС

30 вересня 2022, 15:15
970
0
Реклама

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє: що юридична особа, ФОП або фізична особа не може сплатити грошове зобов'язання по ЄСВ за інших осіб, крім випадків сплати головою сімейного фермерського господарства внесків за себе і членів такого господарства.

У разі виявлення своєчасно не сплачених сум страхових внесків платники ЄСВ зобов'язані самостійно обчислити ці внески і сплатити їх з нарахуванням пені в порядку і розмірах, визначених ст. 25 Закону № 2464 (ч. 2 ст. 25 Закону № 2464).

У випадках повної ліквідації юридичної особи або смерті фізичної особи, визнання її безвісно відсутньою, недієздатною, оголошення померлою та відсутності осіб, які відповідно до Закону № 2464 несуть зобов'язання із сплати ЄСВ, сума недоїмки підлягає списанню (ч. 7 ст. 25 Закону № 2464).

Згідно з ч. 8 ст. 25 Закону № 2464 у разі ліквідації юридичної особи - платника ЄСВ або втрати платником з інших причин статусу платника ЄСВ сума недоїмки сплачується за рахунок коштів та іншого майна платника.

У разі злиття, приєднання, виділення, поділу, перетворення платника ЄСВ зобов'язання із сплати недоїмки покладаються на осіб, до яких відповідно до законодавства перейшли його права та обов'язки.

Водночас передача платниками ЄСВ своїх обов'язків з його сплати третім особам заборонена, крім випадків сплати головою сімейного фермерського господарства внесків за себе і членів такого господарства (ч. 9 ст. 25 Закону № 2464).

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано у рішенні LIGA360:Бухгалтер. Замов рішення прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини