Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нерезидент упродовж року повторно набув статус пов’язаної особи: який період брати для вартісного критерію контрольованих операцій

4 жовтня 2022, 16:40
120
0
Реклама

Для розрахунку вартісного критерію контрольованих операцій мають враховуватись періоди податкового (звітного) року, в яких нерезидент перебував у статусі пов'язаної особи, за умови відсутності інших критеріїв, визначених у пп. «б» - «ґ» пп. 39.2.1.1 ПКУ.

Згідно з пп. «а» пп. 39.2.1.1 ПКУ контрольованими операціями є господарські операції платника податків, що можуть впливати на об'єкт оподаткування податком на прибуток підприємств платника податків (для резидентів Дія Сіті - платників податку на особливих умовах - на фінансовий результат до оподаткування, визначений у фінансовій звітності згідно з НП(С)БО або МСФЗ), зокрема господарські операції, що здійснюються з пов'язаними особами - нерезидентами, в тому числі у випадках, визначених п.п. 39.2.1.5 ПКУ.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 131.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Зміни оподаткування й бухобліку, податкові зобов?язання під час війни, особливості подання звітності - всі документи подано зручними блоками й систематизовано в LIGA360:Бухгалтер. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини