Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Більше 8 тисяч підприємців отримали компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб – Мінекономіки

Реклама

В Мінекономіки відрапортували, що вже виплатили 147 млн грн компенсації підприємцям, які взяли на роботу внутрішньо переміщених осіб (далі - ВПО).

Програма компенсації роботодавцям за працевлаштування ВПО запроваджена в квітні 2022 року. Вона передбачає виплати упродовж 2 місяців у розмірі 6500 грн за кожного працевлаштованого з числа ВПО.

Компенсацію надають роботодавцю, який працевлаштував ВПО із зарплатою не меншою за мінімальну, перебуває на обліку як платник ЄСВ, подав податкову звітність за 4 квартал 2021 року, або весь 2021 рік.

Щоб отримати кошти роботодавець укладає трудовий договір (зокрема за сумісництвом), гіг-контракт з ВПО, реєструє дані про неї на Порталі Дія та подає заявку на компенсацію разом із документами, що підтверджують виплату зарплати та відрахування.

Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні затверджений постановою КМУ від 20.03.2022 р. № 331.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини