Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи нададуть щорічну відпустку за графіком, якщо працівниця за кордоном — Держпраці

21 жовтня 2022, 13:20
424
0
Реклама

Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області повідомило, що у період дії воєнного стану сторони трудового договору можуть домовитися про альтернативні способи створення, пересилання і зберігання наказів (розпоряджень) роботодавця, повідомлень та інших документів з питань трудових відносин та про будь-який інший доступний спосіб електронної комунікації, який обрано за згодою між роботодавцем та працівником.

Працівник, який виконує свою роботу дистанційно або виїхав за кордон та роботодавець повинні домовитися про альтернативні способи обміну документами, наприклад, за допомогою електронної пошти чи месенджерів: Viber, Whats App, Telegram тощо. Погоджений спосіб обміну документам необхідно зазначати в нормативних документах роботодавця.

Власник або уповноваженим ним орган зобов'язаний письмово повідомити працівника про дату початку відпустки за графіком не пізніше як за два тижні до встановленого графіком терміну (ч. 5 ст. 79 КЗпП). Отримати від працівника заяву на відпустку. Після чого, роботодавець повинен оформити наказом надання відпустки на підставі заяви працівника.

Пересилання попередження, заяви, наказів (розпоряджень) та інших документів з питань трудових відносин роботодавець та працівник будуть у погоджений ними спосіб обміну документам.

Слідкуй за змінами законодавства щодо дистанційної роботи, оплати праці чи звільнення працівників в умовах воєнного стану. Все потрібне для HR-фахівця й кадровика є у LIGA360. Замовляй сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини