Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скільки років зберігати архів файлів електронних звітів з ЄСВ

Реклама

Податківці відзначають, що строк зберігання електронних документів на електронних носіях інформації повинен бути не меншим від строку, встановленого законодавством для відповідних документів на папері (ст. 13 Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг" від 22.05.2003 р. № 851-IV).

Перелік типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів затверджений наказом Міністерства юстиції України від 12.04.2012 р. № 578/5.

В його ст. 678 п. 7.1 глави 7 розділу І вказано, що строк зберігання відомостей про застраховану особу, яка підлягає загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню (з 2011 року - Звіт про суми нарахованої зарплати застрахованих осіб та суми нарахованих страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, ЄСВ (персоніфікований облік)) становить 75 років.

Джерело: пояснення ГУ ДПС у Полтавській області.

Стикнулися з проблемою при поданні звітності? Відповідь знайдете у LIGA360:Бухгалтер. Аналітика, роз?яснення законодавчих змін, алгоритми дій для бухгалтера та сервіси онлайн-звітності - усе на єдиній платформі. Деталі за посиланням.

Також читайте:

- чи потрібно зберігати первинні документи, якщо минуло 3 роки, а перевірки не було;

- штрафи за податкові порушення: зберігання первинних документів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини