Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС ускладнює отримання бюджетного відшкодування ПДВ через податкові перевірки

Реклама

В ЄБА наголосили на проблемі із відшкодуванням ПДВ, шо набуває все більш системного характеру.

ПДВ відшкодовують у випадку, коли податкова служба підтвердила заявлені суми такого відшкодування - або перевіркою (якщо сума відшкодування є значною), або автоматично.

Однак податківці, з невідомих причин, не призначають камеральні перевірки (які можна провести дистанційно) для підтвердження заявлених сум бюджетного відшкодування ПДВ. Вони вимагають документальних перевірок безпосередньо у офісі компанії, які, в свою чергу, відкладають через небезпечну ситуацію.

Такі затримки уповільнюють як отримання компаніями їх обігових коштів, так і негативно впливають на бізнес-активність компаній.

Також актуальним залишається питання блокування ПДВ накладних, які почастішали у жовтні. Тож підприємці вимушені звертатись до суду задля справедливості, що, очевидно, займає тривалий час.

Змінами до ПКУ також був встановлений граничний строк для реєстрації податкових накладних в ЄРПН за лютий-травень - до 15 липня 2022 року. Проте багато компаній отримали штрафні санкції саме за реєстрацію податкових накладних в останній день - 15 липня. І це попри те, що Міністерство юстиції офіційно надало роз'яснення, що кінцева дата входить до зазначеного строку. Тому реєстрація платниками податків згаданих документів 15 липня 2022 року не є порушенням.

Бізнес закликає представників податкової служби до діалогу і просить розглянути можливість камеральних перевірок задля відшкодування ПДВ.

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з LIGA360. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини