Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада ухвалила нові правила бронювання військовозобов'язаних

4 листопада 2022, 12:05
10277
0
Реклама

4 листопада 2022 р. Верховною Радою було прийнято в цілому довгоочікуваний закон (законопроєкт № 7687) про зміни в порядку бронювання військовозобов'язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі нардеп О. Гончаренко.

Він зазначив, що бронюванню підлягають військовозабов?язані:

- в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, у разі, коли це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів в особливий період; на підприємствах, в установах і організаціях, яким доведено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, коли це необхідно для виконання доведених мобілізаційних завдань (замовлень);

- на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг оборонного призначення для задоволення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань в особливий період, у разі, коли це необхідно для виконання зазначених заходів;

- на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Віднесення суб'єктів господарювання до таких підприємств, установ і організацій здійснюється за критеріями та у порядку, встановленими Кабінетом Міністрів України. Такі військовозобов'язані не підлягають прийняттю на службу у військовому резерві. Кабмін може бронювати спеціалістів з підприємств, які будуть не підлягати мобілізації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини