Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄБА на Мінцифри обговорили «роумінг» для е-документів із різних систем

Реклама

Актуальні питання електронного документообігу в Україні обговорили Європейська Бізнес Асоціація та Міністерство цифрової трансформації України. Передусім це стосується впровадження «роумінгу» для обміну та взаємного визнання е-документів, згенерованих в різних системах.

На зустрічі були присутні як представники компаній-користувачів послуг електронного документообігу, так і компаній-провайдерів. Вони обмінялись думками щодо перспектив та важливості впровадження так-званого «роумінгу» для обміну та взаємного визнання електронних документів, згенерованих в різних системах е-документообігу.

Адже часто виникає ситуація, коли одне підприємство використовує одну систему (програму) для підписання електронних документів, а його контрагент - іншу. Це унеможливлює обмін електронними документами, підписаними в різних системах, та, відповідно, вивантаження і збереження таких документів з різних програм в одну - для створення єдиного архіву електронних документів.

В результаті бізнес сплачує кошти та інвестує ресурси на користування ліцензіями різних провайдерів електронного документообігу, з якими працюють їх контрагенти.

В світі поки не має прикладу держави, де було б запущено повноцінний «роумінг» для обміну електронними документами, згенерованими в різних системах. Однак представники деяких компаній-провайдерів надали своє бачення, як можна вирішити поточну проблему, аби у користувачів різних систем була можливість обмінюватися електронними документами з різних систем.

Також обговорювали формат даних, який використовується для передачі е-документів та їх зберігання в електронних архівах.

Зокрема, представники Мінцифри розповіли про нещодавно впроваджений в Україні стандарт - AsiC, який використовується в країнах членах Європейського Союзу, та в перспективі дозволить нам обмінюватися електронними документами, в тому числі й з іноземними контрагентами.

За результатами зустрічі учасники домовились створити робочу групу за участі представників Мінцифри, компаній-провайдерів та користувачів, яка б могла напрацювати та представити бізнес-спільноті оптимальне рішення.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини