Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдинник помилився в рядках "сума штрафу" та "пеня": як виправити та чи буде штраф

11 листопада 2022, 13:10
354
0
Реклама

Податківці в черговому роз'ясненні вказали: ПКУ не передбачено можливості виправлення або скасування нарахованої штрафної санкції, оскільки платник самостійно обчислив таку суму штрафної санкції та нарахував відповідно до поданого уточнюючого розрахунку, або у складі декларації з відповідного податку, тобто така сума штрафної санкції вважається узгодженою платником та відповідно штрафні санкції не застосовуються.

У разі ненарахування платником податків суми податкового зобов'язання контролюючий орган самостійно визначає суму такого зобов'язання з накладанням на платника податків штрафу в розмірі 10% від суми визначеного податкового зобов'язання та/або іншого зобов'язання, контроль за сплатою якого покладено на контролюючі органи.

У разі якщо платником податків у складеному уточнюючому розрахунку до податкової декларації збільшено суму податкових зобов'язань та самостійно нараховано штрафні санкції від суми недоплати, такий платник зобов'язаний сплатити суму таких податкових зобов'язань та суму штрафної санкції, а у випадку якщо суму податкового зобов'язання та штрафної санкції не сплачено до бюджету після спливу 90 календарних днів наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов'язання та штрафних санкцій, розпочинається нарахування пені відповідно до ст. 129 ПКУ.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 132.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Максимум інструментів для бухгалтера - у рішенні LIGA360. Планувальник робочого дня, алгоритми дій для бухгалтера, шаблони й бланки, сервіс онлайн-звітності. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини