Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Алгоритм дій юрособи-єдинника при переході з пільгової на іншу ставку єдиного податку

17 листопада 2022, 09:20
900
0
Реклама

Юридична особа - платник єдиного податку третьої групи повинна здійснити наступні дії:

1) повернутися шляхом самостійної відмови від спрощеної системи оподаткування зі сплатою єдиного податку за ставкою 2% доходу на ставку платника єдиного податку, на якій вона перебувала до обрання особливостей оподаткування, передбачених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ. Заява про застосування спрощеної системи оподаткування (далі - Заява) повинна бути подана до першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому прийнято таке рішення.

2) подати Заяву для переходу на обрану ставку, відмінну тій, яку застосовувала до обрання особливостей оподаткування з урахуванням підпунктів 4 та 5 п. 293.8 ПКУ:

- не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку календарного кварталу, в якому буде застосовуватися нова ставка, та реєстрації такого платника платником ПДВ (у разі зміни ставки з 5% на 3%);

- не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, в якому здійснено анулювання реєстрації платником податку на додану вартість (у разі зміни ставки з 3% на 5%

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 108.01.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Максимум інструментів для бухгалтера - у рішенні LIGA360. Планувальник робочого дня, алгоритми дій для бухгалтера, шаблони й бланки, сервіс онлайн-звітності. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини