Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдинник захворів посеред місяця: чи діє звільнення від сплати податку у наступному місяці

23 листопада 2022, 13:30
429
0
Реклама

Платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку за період хвороби, за умови подання такими платниками заяви до контролюючого органу щодо терміну тимчасової втрати працездатності з доданням витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності.

Якщо платник єдиного податку хворів 30 і більше календарних днів, а хвороба розпочалась до 20 числа місяця та закінчилась у наступному(их) місяці(ях), то такий платник звільняється від сплати єдиного податку лише за календарний(і) місяць(і), (в якому(их) почав хворіти (хворів)), а за календарний місяць, в якому хвороба закінчилась відповідно до даних, зазначених у витязі з Електронного реєстру листків непрацездатності, сплачує єдиний податок відповідно до норм ПКУ.

Тимчасово, з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку першої та другої груп мають право не сплачувати єдиний податок.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

LIGA360 - універсальний помічник у роботі бухгалтера. Інструменти онлайн-звітності, правові сервіси для бухгалтера, професійні видання та календарі. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини