Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавці зобов’язані видавати довідки про стаж роботи та розмір зарплати: як отримати

Реклама

Фахівці Східного міжрегіонального управління Держпраці розглянули питання видачі роботодавцями довідок про стаж роботи та розміру зарплати.

Роботодавці зобов'язані видати працівникові на його вимогу довідку про його роботу на даному підприємстві, в установі, організації із зазначенням спеціальності, кваліфікації, посади, часу роботи і розміру зарплати, що обумовлено ст. 49 КЗпП.

Увага! Акційні ціни на рішення LIGA360 продовжено до 25 листопада. Поспішіть замовити рішення "Преміум" для бухгалтерів та HR зі знижкою 50%.

Проте в КЗпП не визначений термін видачі довідки, тож слід керуватися ст. 20 Закону України «Про звернення громадян». Звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше 1 місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше 15 днів від дня їх отримання.

Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, тоді керівник встановлює необхідний термін для його розгляду, про що повідомляють особу, яка подала звернення. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати 45 днів.

На обґрунтовану письмову вимогу громадянина термін розгляду може бути скорочено.

Тому для отримання довідок про стаж роботи та розміру зарплати працівник звертається до підприємства з письмовою заявою.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини