Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок визначення допомоги по безробіттю знову змінять — законопроєкт

14 грудня 2022, 15:50
3785
0
Автор:
Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» щодо розміру допомоги по безробіттю» № 8278 від 12.12.2022 р.

Законопроєктом пропонується внести зміни до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» з метою підвищення рівня соціального захисту громадян у період безробіття. Нагадаємо, що Законом України № 2622-IX від 21.09.2022 р. було зменшено розмір допомоги по безробіттю, зокрема:

- при стажі від 2 до 3 років - було 55%, а змінами передбачено - 50%;

- при стажі від 10 до 12 років -- було 70%, а змінами передбачено - 60%;

- при стажі від 12 до 17 років - було 70%, а змінами передбачено - 65%.

Тому законопроєктом № 8278 планують збільшити розміри допомоги по безробіттю залежно від страхового стажу. Також планують встановити, що допомога по безробіттю призначається з наступного дня після реєстрації застрахованої особи в установленому порядку в територіальному органі центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції. Наразі Законом № 2622-IX передбачається, що допомога по безробіттю призначається з восьмого дня після реєстрації. Також змінюються й інші умови та тривалість виплати допомоги по безробіттю.

Виникло складне кадрове питання на підприємстві? Допоможе рішення LIGA360. Знайдіть відповіді експертів, аналітику чи алгоритми дій для кадровика. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини