Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як отримати страховий стаж під час призупинення трудових відносин — оприлюднено проект договору та порядку його укладення

15 грудня 2022, 11:00
1178
0
Автор:
Реклама

Пенсійний фонд оприлюднив проєкт постанови, яким пропонує затвердити:

- Типовий договір про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування;

- Порядок укладення договору про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування (далі - Порядок). Цей Порядок поширюється на осіб, що приєднались до Договору, шляхом надання Пенсійному фонду Заяви про приєднання до Договору.

У разі затвердження ця постанова набере чинності з дня її офіційного опублікування.

У вищезазначеному Порядку передбачено, що договір може бути укладено особою (на користь особи), яка досягла 16-річного віку (крім особи, інформація про яку відсутня в інформаційній базі системи персоніфікованого обліку) та не належить до осіб, яким призначено пенсію у солідарній системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

Договір укладається особою, яку ідентифіковано шляхом використання кваліфікованого електронного підпису, електронної системи ідентифікації “Bank ID” чи іншого засобу ідентифікації особи, який дає можливість однозначно ідентифікувати заявника, в електронній формі через Єдиний державний вебпортал електронних послуг (далі - Портал Дія), у тому числі з використанням мобільного додатка Порталу Дія (далі - мобільний додаток Дія), або через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду.

Для укладення договору особі необхідно:

- пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію з використанням Порталу Дія, мобільного додатку Дія або вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду (у тому числі мобільного додатку доступу до нього “Пенсійний фонд”) на електронному носії, критерії якого підтримують його використання;

- подати запит, який містить відповідні дані про особу, яка укладає (у разі укладення договору на користь третьої особи - також про особу, на користь якої укладається Договір);

- підтвердити відповідність особи, на користь якої укладається договір, вимогам, зазначеним у пункті 4 цього Порядку, а також ознайомлення та згоду з умовами Договору шляхом проставлення позначки у відповідних полях.

Виникло складне кадрове питання на підприємстві? Допоможе рішення LIGA360. Знайдіть відповіді експертів, аналітику чи алгоритми дій для кадровика. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

- «Правила придбання страхового стажу за новим Законом - ПФУ«;

- «Працівники, з якими призупинено трудові відносини, зможуть придбати страховий стаж - Президент підписав Закон«.

Більше переваг та можливостей для компаній з новою LIGA360. Тепер кожне корпоративне рішення включає приємні бонуси: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. А ще ви знайдете корисні інструменти для керівників, юристів бухгалтерів, HR, PR. Тільки до 31 грудня діє знижка 30%, тож оберіть LIGA360 для 3 чи 5 співробітників прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини