Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Допомога по безробіттю у 2023 році: розмір і тривалість виплат

5 січня 2023, 10:10
25620
0
Автор:
Реклама

У Київському міському центрі зайнятості нагадали, що згідно з Законом України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», під час дії воєнного стану максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на 1 січня календарного року. Отже, з 1 січня максимальний розмір допомоги по безробіттю становить 6700 грн.

Виникло складне кадрове питання на підприємстві? Допоможе рішення LIGA360. Знайдіть відповіді експертів, аналітику чи алгоритми дій для кадровика. Більше переваг за посиланням.

В загальному випадку тивалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів. Коли йдеться про осіб передпенсійного віку (за рік до досягнення відповідного віку та за наявності необхідного для призначення пенсії за віком страхового стажу), то тривалість виплати не може перевищувати 360 календарних днів.

Нагадаємо, що допомога по безробіттю призначається з першого дня після дня надання статусу безробітного.

Читайте також:

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини