Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПФУ тепер залучений до розслідування нещасних випадків на виробництві замість Фонду соцстраху

Реклама

Із 1 січня 2023 року ПФУ та його територіальні органи є правонаступниками Фонду соцстрахування України, який виконує функції з управління в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві. Всі органи виконавчої дирекції Фонду соцстрахування перетворено у «Територіальні органи Пенсійного фонду України».

Тож Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві затверджений постановою КМУ від 17.04.2019 р. № 337 зазнав суттєвих змін через приєднання Фонду соцстрахування України до ПФУ.

Реформа соцстрахування реалізована Законом України від 21.09.2022 р. № 2620- IX та затвердженням постанови КМУ від 02.12.2023 р. № 1350.

Про це інформує Південно-Західне міжрегіональне управління Держ праці.

Тому тепер інформацію про нещасний випадок та/або гостре професійне захворювання (отруєння) тобто Повідомлення про нещасний випадок за місцем настання нещасного випадку та/або гострого професійного захворювання надається, окрім територіального органу Держпраці, ще і у територіальний орган ПФУта інші установи передбачені Порядком.

На підприємствах (в установах, організаціях) при настанні нещасного випадку утворюють комісію з його розслідування та/або гострого професійного захворювання (отруєння), що підлягають спеціальному розслідуванню, до складу комісії крім представника територіального органу Держпраці, ще залучається представник територіального органу ПФУ.

Також ознайомтеся із статтею «Лікарняні від ПФУ: як працює система».

Не витрачай час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини