Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платники єдиного податку за пільговою ставкою звітують у декларації за грудень 2022 року із мінімального податкового зобов'язання

Реклама

Платники ЄП третьої групи, які використовують ставку 2%, подають податкову декларацію платника ЄП у строки, встановлені для місячного податкового (звітного) періоду, крім випадків, передбачених п. 9 підрозділу 8 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ. Про це нагадують в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Податкові декларації за місячний податковий період подають пупродовж 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця (пп. 49.18.1 ПКУ).

Водночас платники ЄП третьої групи, які використовують ставку 2%, що зобов'язані визначити загальне мінімальне податкове зобов'язання платників ЄП, подають звітність за звітний період - грудень як податкову декларацію платника ЄП за IV квартал податкового (звітного) року, в якій розраховують зобов'язання платників ЄП наростаючим підсумком, загальне мінімальне податкове зобов'язання.

Тож, платники ЄП третьої групи зі ставкою 2%, у яких не виникає обов'язок визначати загальне мінімальне податкове зобов'язання, подають податкові декларації ЄП третьої групи зі ставкою 2% за грудень 2022 року у строки, встановлені для місячного податкового (звітного) періоду (граничний термін подання припадає на 20 січня 2023 року), та декларують податкові зобов'язання з ЄП у рядку декларації (без заповнення 3 та 4 рядків декларації).

Платники ЄП третьої групи зі ставкою 2%, у яких відповідно до вимог податкового законодавства виникає обов'язок визначати загальне мінімальне податкове зобов'язання, подають декларації за грудень 2022 року у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду (граничний термін подання припадає на 9 лютого 2023 року).

До таких декларацій обов'язково подають Додаток 1 «Розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання за 2022 рік», проставляють позначку у рядку 1 кінцевої частини декларації та заповнюють рядки 3, 4 декларації.

Також читайте:

- ФОП обрав єдиний податок зі ставкою 2% посеред місяця: коли вперше подавати нову декларацію;

- ДПС описала порядок переходу ФОП із єдиного податку за ставкою 2% на іншу групу (ставку);

- Граничний розмір доходу на єдиному податку досягнуто: як здійснюється перехід на пільгову ставку 2%.

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини