Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можливе звільнення працівника в період війни, який не погодився на зміну істотних умов праці

Реклама

Про можливість звільнити працівника, який відмовився працювати у зв'язку зі зміною істотних умов праці в період воєнного стану, пояснили в Центральному регіоні інспекційної діяльності у Дніпропетровській області.

В період воєнного стану працівника повідомляють про зміну істотних умов праці та зміну умов оплати праці, передбачених ч. 3 ст. 32 КЗпП, не пізніш як до запровадження таких умов (ст. 3 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»).

Якщо працівник відмовився працювати в нових умовах та повідомив про це роботодавця письмово, тоді можливо розірвати з ним трудовий договір на підставі п. 6 ст. 36 КЗпП.

Тож роботодавець має право звільнити працівника, який відмовляється з будь яких причин продовжувати виконувати роботу в нових умовах. Водночас законодавство не передбачає необхідності вжити заходи щодо працевлаштування працівників у таких випадках.

Також переглядайте публікації:

- Звільнення за прогул у період воєнного часу: які особливості врахувати;

- Звільнення працівників із порушенням вимог КЗпП: які наслідки.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини