Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС вправі вимагати нарахування зарплати не нижче мінімальної та утримання з неї податків

Реклама

В Головному управлінні ДПС у Вінницькій області пояснили, чи вправі контролюючі органи вимагати обов'язкове нарахування мінімальної зарплати та утримання з її розміру ПДФО.

Мінімальна заробітна плата - це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Вона є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за будь-якою системою оплати праці.

В ст. 35 Закону України «Про оплату праці» від 24.03.1995 р. № 108/95-ВР передбачено, що контроль за додержанням законодавства про оплату праці здійснюють: центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю; податкові органи.

Тому контролюючі органи мають право здійснювати контроль за нарахуванням мінімальної зарплати, утриманням з її розміру ПДФО.

Також переглядайте статтю «Забезпечення мінімального рівня зарплати: основні правила й розрахунок доплати».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини