Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Торгівля тютюновими виробами – змінено критерії для проведення планових перевірок

28 березня 2023, 10:15
818
0
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 24.03.2023 р. № 261 вніс зміни до критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження госпдіяльності у сфері попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров'я населення та визначається періодичність здійснення планових заходів держнагляду (контролю) Держпродспоживслужбою.

Змінено один з двох критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження указаної діяльності. Замість такого критерію як види порушень вимог відповідного законодавства, виявлених за результатами заходів держнагляду протягом останніх 3 років, що передують плановому періоду, встановили новий критерій - дотримання суб'єктами господарювання норм і правил під час виробництва та реалізації тютюнових виробів протягом останніх трьох років, що передують останньому плановому періоду.

Також у новій редакції виклали додаток 1 до Критеріїв, яким визначаються ризики настання негативних наслідків від провадження указаної діяльності, та додаток 2 до Критеріїв, яким визначено перелік критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров'я населення, їх показники, кількість балів за кожним показником, шкала балів та періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю).

Постанова набере чинності 11 липня 2023 року (за винятком окремих положень оновлених додатків 1 та 2 до Критеріїв - вони набирають чинності з дня її опублікування).

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини