Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З липня 2023 року повернуться довоєнні податки, штрафи і документальні перевірки – Гетманцев

30 березня 2023, 09:15
4096
0
Автор:
Реклама

В Україні планують із липня 2023 року повернути податки, які були до повномасштабної війни. Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Що ж до конкретних рішень, які будуть втілені з липня 2023 року, то це скасування пільгового режиму у 2%, який було запроваджено навесні минулого року, відновлення документальних перевірок та відновлення відповідальності за невиконання податкових обов'язків.

"Ми вважаємо, що він [двовідсотковий податок з обороту] відіграв свою роль і погоджуємося з МВФ, що його наразі треба відміняти з 1 липня. Крім того, це відновлення документальних перевірок та відновлення відповідальності за невиконання податкових обов'язків на тих територіях, де не ведуться воєнні дії. Цим податкова система і приводиться до тих правил, які існували в мирний час, до початку активної фази війни", - сказав Гетманцев.

Модуль "Податки-2023" у LIGA360:Бухгалтер допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини