Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які військово-облікові документи вимагаються при оформленні на роботу – ФПУ

Реклама

В Федерації профспілок проконсультували, чи обов'язково працівнику надавати військово-облікові документи?

Серед документів, які обов'язково надають згідно із ч. 2 ст. 24 КЗпП при укладенні трудового договору, також є відповідний військово-обліковий документ.

Військово-облікові документи роботодавець має вимагати з 23 квітня 2021 року, згідно з Законом України від 30.03.2021 р. № 1357-IX.

Які саме документи повинні надати громадяни роботодавцеві для ведення військового обліку:

- призовники - приписне посвідчення;

- військовозобов'язані - військовий квиток чи тимчасове посвідчення;

- резервісти - військовий квиток.

Роботодавець зобов'язаний взяти кожного нового працівника на військовий облік у ТЦК та СП та довести до його відома під особистий підпис Правила військового обліку. Про звільнення з роботи кожного працівника роботодавець також повинен повідомляти відповідні ТЦК та СП.

Працівника, який працює тривалий час і не надавав відповідні військово-облікові документи, у разі ненадання таких документів звільнити за цією підставою працівника з роботи не можна.

Проте роботодавця повинен вести Списки персонального військового обліку на підприємствах, а тому може перевіряти в громадян наявність військового квитка у паперовій формі або в електронній (з використанням мобільного застосунку «Дія») як під час оформлення на роботу, так і в уже прийнятих на роботу.

Також використовуйте в роботі аналітичні матеріали:

- «Бронювання військовозобов'язаних у 2023 році: умови та порядок»;

- «Складання та ведення списків військовозобов'язаних на підприємстві: вимоги-2023».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини