Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи виплачуються роботодавцем лікарняні звільненим працівникам – ПФУ

Реклама

ПФУ відреагував на запит про надання допомоги по тимчасовій непрацездатності звільненому працівнику (лист від 01.05.2023 р. № 2800-030401-8/23664).

Право на страхові виплати за страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності мають застраховані особи - громадяни України, іноземці, особи без громадянства та члени їхніх сімей, які проживають в Україні, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов'язковість якого надана ВРУ. Це право виникає з настанням страхового випадку в період роботи (включаючи час випробування та день звільнення), зайняття підприємницькою та іншою діяльністю, якщо інше не передбачено законом.

Сформований електронний листок непрацездатності у день створення доступний для перегляду в кабінетах страхувальника та застрахованої особи на вебпорталі електронних послуг ПФУ, але до дати закінчення строку його дії не може бути використаний страхувальником як підстава для нарахування матеріального забезпечення.

Після формування електронного листка непрацездатності в електронному кабінеті страхувальника на вебпорталі електронних послуг ПФУ роботодавець упродовж 10 робочих днів з дня закінчення строку його дії (зміни статусу на "готовий до сплати") призначає страхову виплату застрахованій особі, в тому числі і тій особі, яка звільнилася.

Додатково переглядайте публікації:

- Виплата працівникам у разі звільнення за рішенням роботодавця: як оподатковувати;

- Оплата тимчасової непрацездатності після звільнення працівника з військової служби: що врахувати роботодавцю;

- Перевірки Пенсійним фондом України видачі лікарняних.

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини