Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівники бюджетної сфери на територіях бойових дій можуть отримати нову надбавку

Реклама

Мінекономіки пропонує підвищити рівень оплати праці працівників бюджетної сфери, які безпосередньо виконують обов'язки та завдання на територіях можливих чи активних бойових дій.

Для цього разроблено проект постанови КМУ «Деякі питання оплати праці працівників підприємств, установ, закладів та організацій під час воєнного стану».

У разі прийняття документа на період воєнного стану для працівників підприємств, установ, закладів та організацій, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів, які безпосередньо виконують обов'язки та завдання щомісячну надбавку за роботу з особливими умовами праці на територіях можливих бойових дій, включених до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженого Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, для яких не визначена дата припинення можливості бойових дій, у граничному розмірі 50% посадового окладу; на територіях активних бойових дій, включених до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженого Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, для яких не визначена дата завершення бойових дій, у граничному розмірі 100% посадового окладу.

Водночас у міністерстві згадують, що постановою КМУ «Деякі питання оплати праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування під час воєнного стану» від 25.04.2023 р. № 391 урегульовано питання оплати праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування, які безпосередньо виконують обов'язки та завдання на територіях можливих та активних бойових дій.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини