Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес розраховує на прискорення розгляду заяв на бронювання військовозобов’язаних

Реклама

В ЄБА заявили, що бізнес підтримав рішення щодо встановлення терміну в 5 та 10 днів для розгляду заяв на бронювання військовозобов'язаних працівників.

Адже багато підприємств до цих пір не змогли здійснити бронювання у порядку, визначеному Постановою № 76, через тривале погодження поданих списків. Водночас в цей же час працівники підприємств продовжували отримувати повістки від ТЦК і СП та були випадки мобілізації ключових спеціалістів тих компаній, чиї пропозиції щодо бронювання працівників вже довгий час перебувають на розгляді.

Для прискорення розгляду списків Уряд прийняв Постанову № 400, якою було встановлено терміни в 5 та 10 днів упродовж яких відповідні державні органи мають розглянути та прийняти рішення щодо заявок на бронювання військовозобов'язаних від бізнесу.

Проте наразі критично важливо дотриматись вище встановлених термінів, насамперед, представниками Генштабу ЗСУ, де, за інформацією компаній-членів Асоціації, мають місце найбільші затримки з прийняттям рішень.

Також бізнес сподівається на оперативне визнанням відповідних підприємств критично важливими на рівні обласних військових адміністрацій, оскільки у ряді регіонів це питання належним чином досі не врегульоване в частині тривалості розгляду документів - документи готуються пакетно і хвилями на десятки підприємств, а це затягує процес прийняття рішення на понад місяць.

В контексті Постанови № 400 у бізнесу виникає питання, зокрема, чи поширюватимуться нові вимоги на заявки щодо бронювання від бізнесу, подані до набрання нею чинності.

Використовуйте в роботі аналітичні матеріали:

- «Бронювання військовозобов'язаних у 2023 році: умови та порядок»;

- «Складання та ведення списків військовозобов'язаних на підприємстві: вимоги-2023».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Додатково переглядайте:

- Мінекономіки назвало помилки, через які роботодавці не можуть забронювати працівників;

- Генштаб назвав працівників, яких роботодавці не можуть бронювати від мобілізації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини