Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібен роботодавцю за сумісництвом е-лікарняний, якщо його оплачена за основним місцем роботи

Реклама

Держпраці у листі від 15.03.2023 р. № 951/2/2.6-23а звертає увагу, що сформований листок непрацездатності надсилають страхувальникам, з якими застрахована особа перебуває у трудових відносинах (за основним місцем роботи та за сумісництвом), через кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг ПФУ.

Тому листок непрацездатності засвідчує поважність причини відсутності на роботі, у тому числі і за місцем роботи за сумісництвом, та виступає підставою для призначення страхових виплат з урахуванням вимог ст. 15, 22 Закону № 1105.

Треба зважати, що згідно із ст. 22 Закону № 1105 допомогу по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною), допомогу по вагітності та пологах надаєть за основним місцем роботи (діяльності) або за місцем роботи за сумісництвом (наймом).

Це означає, що допомогу по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах призначають та надають за основним місцем роботи і лише у разі нереалізації права на таку допомогу її надають за місцем роботи за сумісництвом.

Додатково переглядайте:

- Кому і коли можуть призначити лікарняні (декретні) за сумісництвом: що відповіли в ПФУ;

- ПФУ пояснив умови виплати лікарняних за сумісництвом.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини