Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кому з держслужбовців на небезпечних територіях оклад збільшили у 1,5-2 рази – роз’яснення міністерств

22 травня 2023, 14:25
1181
0
Автор:
Реклама

Мінреінтеграції спільно з Мінекономіки та Національним агентством України з питань державної служби розроблено роз'яснення від 19 травня 2023 р. № 167-р/з щодо оплати праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування. Йдеться про тих, хто здійснює свої повноваження безпосередньо на територіях, де ведуться (велися) бойові дії під час воєнного стану.

Роз'яснення стосується Постанови № 391, про яку ми вже детально писали раніше. Постанова передбачає збільшення посадового окладу у півтора та два рази особам, які працюють в умовах ризику для життя і здоров'я.

У документі зібрані відповіді на найбільш актуальні запитання. Зокрема, в ньому роз'яснюється, на кого поширюється дія Постанови, як встановлюються коефіцієнти з урахуванням фактично відпрацьованого часу й інші виплати за роботу в особливих умовах. Також вказані особливості визначення переліку працівників, які здійснюють свої обов'язки безпосередньо на небезпечних територіях.

Ознайомитися з роз'ясненням можна за посиланням.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини