Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На нецільову благодійну допомогу на нараховують ЄСВ

31 травня 2023, 12:35
338
0
Автор:
Реклама

Базою нарахування ЄСВ для платників, які згідно з п. 1 ч. 1 ст. 4 Закону № 2464 є роботодавцями, визначено суму нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці» від 24.03.1995 р. № 108/95-ВР. На цьому наголосили фахівці ГУ ДПС у Житомирській області.

Визначення видів виплат, що відносяться до основної, додаткової заробітної плати та інших заохочувальних та компенсаційних виплат, при нарахуванні єдиного внеску передбачено Інструкцією зі статистики заробітної плати, затвердженою наказом Державного комітету статистики України від 13.01.2004 р. № 5 (далі - Інструкція № 5).

Оскільки нецільова благодійна допомога не належить до основної, додаткової заробітної плати та інших заохочувальних, компенсаційних виплат, а відповідно до п. 3.31 розд. 3 Інструкції № 5 є матеріальною допомогою разового характеру і, відповідно «іншою виплатою, що не належить до фонду оплати праці», то вона не є базою нарахування ЄСВ.

Радимо ознайомитись також із матеріалом «Оборонна» податкова реформа: ЄСВ».

LIGA360 - секрет ефективності бухгалтера. Аналітика, моніторинг законодавства, особисті консультації експертів. Обери вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини