Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прибрали бандеролі, сургучні печатки, перев'язки, папірці – гендиректор Укрпошти про новації

23 червня 2023, 16:25
827
0
Автор:
Реклама

Укрпошта планує надавати у своїх відділеннях банківські послуги і очікує на відповідний дозвіл українських регуляторних органів. Про це заявив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський: «Банки і банкомати існують сьогодні в 4 відсотках населених пунктів. На територіях, де немає світла і зв'язку, ви не розрахуєтеся карткою. А "Укрпошта" там є, тому це питання дуже нагальне. Ми розуміємо, що банки не прийдуть у села, де 300 мешканців. Тож я дуже сподіваюся, що зовсім скоро наші регуляторні органи дадуть згоду на відкриття нами банківських послуг».

Щодо нового Закону про поштовий зв'язок, який набув чинності 25 травня, керівник Укрпошти зауважив, що він прибирає радянщину: «Ми прибрали бандеролі, сургучні печатки, перев'язки, папірці. Також цей закон дає можливість осучаснити поштовий зв'язок і надати нові послуги, які раніше не були прописані в законі. Закон дає можливість використовувати електронну марку, яку можна буде роздрукувати прямо на своєму комп'ютері і не йти у відділення. Закон прибирає зайву дерегуляцію, адже донедавна було 200 сторінок правил, як і що потрібно запаковувати».

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини