Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібно вести військовий облік щодо працівників за сумісництвом – Міноборони

27 червня 2023, 14:10
5955
0
Автор:
Реклама

Міноборони листом від 22.03.2023 року № 321/ЗПІ/114 повідомило, що у Головному управлінні персоналу Генерального штабу Збройних Сил України опрацьовано звернення щодо військового обліку працівників, якій працюють на умовах сумісництва. Висновок наступний: персональний облік осіб, що працюють за сумісництвом, здійснюється на загальних засадах, визначених Порядком №1487. Водночас Міноборони, повідомило, що дана позиція буде переглянута після припинення/скасування правового режиму воєнного стану, встановленим порядком.

Відповідно до частини п'ятої статті 34 Закону України «Про військовий обов'язок та військову службу» персональний облік призовників, військовозобов'язаних та резервістів передбачає облік відомостей щодо таких осіб за місцем їх роботи або навчання.

Разом із тим, абзацом другим статті 102-1 КЗпП визначено, що сумісництвом вважається виконання працівником, крім основної, іншої оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому самому або іншому підприємстві, в установі, організації.

Читайте також:

- Генштаб погодив три програми підготовки персоналу з організації та ведення військового обліку - де проходити

- Мінекономіки назвало помилки, через які роботодавці не можуть забронювати працівників

- Генштаб назвав працівників, яких роботодавці не можуть бронювати від мобілізації

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини