Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 липня не застосовуються деякі різниці у зв’язку із завершенням карантину – ДПС

Реклама

Завершення із 1 липня 2023 року «ковідного» карантину означає припинення дії норм ПКУ, якими на період дії карантину встановлювалися окремі пільгові режими оподаткування. На цей момент звернули увагу в Головне управління ДПС у Вінницькій області.

Зокрема, платники податку на прибуток підприємств вже не застосовують різниць, визначених ПКУ, щодо зменшення фінансового результату до оподаткування на суму доходу, включеного до складу доходів звітного періоду за правилами бухгалтерського обліку у вигляді:

- отриманої одноразової компенсації суб'єктам господарювання відповідно до Закону України «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб'єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»;

- списаних штрафних санкцій і пені відповідно до п. 23 та списаного податкового боргу відповідно до п. 24 та пп. 26.2 підрозділу 10 розділу XX ПКУ.

До того ж враховуйте:

- Пільгове увезення ліків та медвиробів на період «ковідного» карантину завершено - Держмитслужба;

- Із 1 липня відновленою дію окремих норм ПКУ - ДПС пояснила наслідки скасування карантину.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини