Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розширили перелік підстав звільнення з військової служби мобілізованих і контрактників – Закон

20 липня 2023, 09:15
10176
0
Автор:
Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав Закон, що дозволить демобілізуватись військовим, якщо їхні родичі загинули або зникли безвісти.

Йдеться про Закон України «Про внесення змін до статті 26 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо розширення підстав звільнення з військової служби деяких категорій громадян в період воєнного стану» від 3 травня 2023 року № 3096-IX.

Зміни передбачають нову підставу для звільнення з військової служби (як контрактників, так і мобілізованих): якщо близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) відповідних військовослужбовців загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану.

Таким чином новація стосується родичів тих, хто загинув (зник без вісті) як під час АТО/ООС, так і під час повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, станом на 19 липня не був опублікований.

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах.

Читайте також:

- Працівник повернувся з військової служби: як надати відпустку або виплатити компенсацію;

- Компенсація за відпустку мобілізованому працівнику.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини