Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи має роботодавець право бронювати від мобілізації зовнішнього сумісника – Держпраці

28 липня 2023, 12:20
2111
0
Автор:
Реклама

Чи може працівник - сумісник бути заброньованим? Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці відповідає, що у разі наявності укладеного трудового договору між підприємством та працівником-сумісником, його бронювання на період мобілізації та на воєнний час здійснюється за загальними правилами, обмежень не встановлено.

Міністерство економіки України листом від 20.03.2023 року за №2704-22/11985-07 надало роз'яснення щодо бронювання працівника, який працює за сумісництвом, та з інших питань бронювання військовозобов'язаних згідно з вимогами Порядку №76.

Даний документ не містить обмежень щодо бронювання працівників, які працюють за сумісництвом. Отже, у разі наявності укладеного встановленим порядком трудового договору (контракту) між підприємством та працівником, його бронювання на період мобілізації та на воєнний час здійснюється у порядку, визначеному Постановою №76.

Щодо можливості бронювання працівників віком до 27 років (призовників) та громадян України, які проходять військову службу, то відповідно до Закону про мобілізацію бронюванню підлягають військовозобов'язані (ст. 25 цього Закону), тоді як призовники, а також громадяни України, які проходять військову службу (військовослужбовці), бронюванню не підлягають. Крім того, бронюванню не підлягають громадяни України, які виключені з військового обліку.

В рішенні LIGA360:HR все про особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Читайте на цю тематику:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини