Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін підвищив зарплати працівників бюджетних установ в зоні бойових дій

28 серпня 2023, 10:05
4734
0
Автор:
Реклама

Як інформує представник КМУ у парламенті Тарас Мельничук, урядом установлено, що на період воєнного стану працівникам установ, закладів та організацій, що фінансуються з державного бюджету, які безпосередньо виконують обов'язки та завдання, виплачується щомісячна надбавка за роботу з особливими умовами праці за фактично відпрацьований час:

- на територіях можливих бойових дій, включених до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ, для яких не визначена дата припинення можливості бойових дій, у граничному розмірі 50 % посадового окладу;

- на територіях активних бойових дій, включених до Переліку територій, для яких не визначена дата завершення бойових дій, у граничному розмірі 100 % посадового окладу.

Працівникам надавачів соціальних послуг комунального сектору, що розташовані та безпосередньо надають соціальні послуги відповідно до частини третьої ст. 16 ЗУ «Про соціальні послуги» (за місцем проживання/перебування їх отримувачів (вдома), у приміщенні надавача соціальних послуг, за місцем перебування отримувача соціальних послуг поза межами місця проживання та приміщення надавача соціальних послуг, у тому числі на вулиці) на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, включених до Переліку територій, для яких не визначена дата завершення бойових дій (дата припинення можливих бойових дій), виплачується надбавка за фактично відпрацьований час у граничному розмірі 100 % посадового окладу.

Як зазначило Мінекономіки, органам місцевого самоврядування, військовим адміністраціям населених пунктів, які розташовані на території можливих або активних бойових дій, рекомендовано встановити такі ж надбавки працівникам бюджетних установ, що утримуються з місцевих бюджетів.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Читайте також:

- Основні засоби, запаси й облікова політика: що нового в бюджетно-облікових методрекомендаціях

- Повернення коштів бюджетнику за рішенням суду: якою датою виписати РК

- Педагогам доведеться повернути в бюджет неправомірно отримані кошти - МОН

- Змінили Перелік територій бойових дій або тимчасово окупованих росією - наказ Мінреінтеграції

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини