Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни в оплаті праці держслужбовців із 2024 року — до чого готуватися

4 вересня 2023, 14:15
17197
0
Автор:
Реклама

Ми вже говорили про нову систему оплати праці держслужбовців, яка прописана в законопроєкті №8222.

Зазначений законопроект щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад вже пройшов перше читання у Верховній Раді.

При цьому Уряд готує державний бюджет на 2024 рік з урахуванням нових підходів. Про це повідомили на Урядовому порталі.

Також 1 вересня на черговому засіданні Кабміну було прийнято протокольне рішення "Щодо запровадження системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад з 1 січня 2024 року". Про це йдеться у повідомленні на Урядовому порталі.

Воно направлене на запровадження з 1 січня 2024 року системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад, яка, зокрема, передбачає посилення ролі посадового окладу, запровадження грейдової системи посадових окладів, де розмір мінімального грейду не може бути менше розміру мінімальної заробітної плати.

Окрім цього Міністерство фінансів України при підготовці проекту Закону України “Про Державний бюджет України на 2024 рік” має передбачити норми, необхідні для запровадження системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад, а також врахувати, що розмір фонду оплати праці державного органу визначається з урахуванням фактичної чисельності працівників станом на 1 липня 2023 року, збільшеної на 10%.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини