Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд схвалив Нацстратегію подолання гендерного розриву в оплаті праці

20 вересня 2023, 11:23
302
0
Автор:
Реклама

Центрально-Західне міжрегіональне управління Держпраці повідомило, що 15 вересня 2023 року Кабмін схвалив Національну стратегію подолання гендерного розриву в оплаті праці на період до 2030 року, а також затвердив операційний план заходів з її реалізації на 2023-2025 роки.

Завдяки цьому мають бути створенні умови для надання можливості жінкам бути економічно незалежними, а чоловікам - поєднувати професійні обов'язки із сімейними.

Зокрема, стратегія передбачає проведення масштабних інформаційних та просвітницьких кампаній для жінок та чоловіків, спрямованих на розбиття гендерних стереотипів і дискримінації. Також буде вдосконалено трудове законодавство для гарантування рівної оплати праці та запроваджено методологію ґендерно-нейтральної оцінки робіт.

Згідно з останніми дослідженнями Міжнародної організації праці на сьогодні відсутні універсальні способи вирішення проблеми гендерного розриву в оплаті праці. У таких умовах особливого значення набувають міжнародні стандарти праці та інші ключові інструменти.

Ця стратегія вказує на важливість спільної дії суспільства, уряду та бізнесу для досягнення рівної оплати праці для всіх громадян, незалежно від їхньої статі.

LIGA360 має відповіді на будь-яке питання бухгалтера. Понад 1200 алгоритмів дій, особисті консультації експертів, новини й аналітика з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини