Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ФОПу-загальносистемнику звітувати у разі припинення діяльності

Реклама

Щороку до 9 лютого ФОПи послуговуючись п.11 ст. 177 ПКУ, подають річну Декларацію про майновий стан і доходи за попередній податковий рік. Саме Декларація містить відомості про суми ЄСВ, нарахованого на доходи від підприємницької діяльності в розмірах, визначених відповідно до Закону України № 2464 від 08.07.2010 р.

Розберімося, як правильно відзвітувати підприємцям, котрим довелося припинити свою діяльність серед року. Відповідно до пп. 8 п.2 р. ІV Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та ст. 4 Закону України № 2464 від 08.07.2010 р. останнім періодом, за який необхідно обчислити та сплатити ЄСВ, буде період з дня закінчення попереднього звітного періоду до місяця, в якому здійснено держреєстрацію припинення підприємництва включно.

ФОПи, які припинили свою діяльність до закінчення податкового року, подають декларацію у строки, встановлені ПКУ для місячного податкового періоду.

Керуючись вищевикладеним, загальносистемники у разі проведення держреєстрації припинення підприємницької діяльності подають Декларацію і Додаток ЄСВ 1 з відміткою «після припинення». На це законотворцями відведено 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем місяця в якому проведено держреєстрацію припинення підприємництва. Зрештою, платники мають ще 10 календарних днів, щоб погасити зобов'язання перед бюджетом і сплатити ЄСВ.

Джерело: повідомлення ГУ ДПС у Харківській області

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

- Скасування з 1 серпня 2-відсоткової спрощенки за Законом № 3219: загальні моменти повернення на "звичайний" єдиний податок

- Скасування з 1 серпня 2-відсоткової спрощенки за Законом № 3219: облік ПДВ

- Скасування з 1 серпня 2-відсоткової спрощенки за Законом № 3219: облік із податку на прибуток

- Що змінив із 1 серпня для спрощенців Закон №3219 - пояснення ДПС

- Як юрособі потрібно повернутися з 2% єдиного податку до попередньої системи - ДПС

- Чи нараховувати податкову амортизацію необоротних активів за період перебування на 2% єдиного податку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини