Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як звільнитися керівнику підприємства за власним бажанням — Держпраці

Реклама

Південно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці нагадує, що призначення та звільнення керівника підприємства відбувається на підставі прийнятого рішення загальних зборів учасників юридичної особи.

При чому керівник, як і будь який інший працівник, може розірвати трудовий договір з власної ініціативи, керуючись ст. 38-39 КЗпП.

Проте звільнення директора все ж має свої особливості. Першочергово, згідно з нормами КЗпП, керівник юрособи повинен за два тижні до звільнення письмово повідомити про бажання звільнитися усіх учасників товариства, подати або надіслати заяви про звільнення за власним бажанням та скликати загальні збори учасників. Скликання таких зборів відбувається відповідно до чинного законодавства і Статуту товариства. Саме на загальних зборах і може бути вирішено питання щодо звільнення керівника.

Тож, якщо директор, вчинив відповідні дії і дотримався вказаного порядку, учасники товариства зобов'язані розглянути його заяву і прийняти рішення щодо звільнення.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини